Kezdőlap 2. évad Bridgerton – Spinoff sorozat és Jess Brownell lesz a 3. és 4. évad showrunnere

Bridgerton – Spinoff sorozat és Jess Brownell lesz a 3. és 4. évad showrunnere

Írta: dee

A napokban hozott le egy cikket a Deadline, amiben a Charlotte királynőről készülő spinoffról és arról írnak, hogy 3. és 4. évad showrunnere nem Chris van Dusen lesz, hanem Jess Brownell:

A Bridgerton világ egyre bővül. Miután a közelmúltban összesen három új évaddal (második, harmadik és negyedik) újították meg a rendkívül népszerű sorozatot, a Netflix és a Shondaland egy második sorozattal bővíti az univerzumot egy limitált előzménysorozattal, ami Charlotte királynő származását veszi alapul és amit Shonda Rhimes fog megírni:

Emellett a Shondaland a veterán Jess Brownellt, aki a Bridgerton első és második évadában is közreműködött, nevezték ki a 3. és 4. évad showrunnerének. Brownell átveszi a stafétát a Bridgerton készítőjétől/executive producerétől, Chris van Dusentől.

A Charlotte királynő minisorozat középpontjában a fiatal királynő felemelkedése és szerelmi élete áll majd. A Bridgerton világához ő egy hozzáadott karakter, mivel a Julia Quinn által megálmodott világban nem szerepel. Golda Rosheuvel által megformált karakter hamar a rajongók kedvencévé vált. A spinoff nemcsak őt fogja bemutatni, hanem a fiatal Violet Bridgertont és Lady Danbury történetét is. Rhimes írja a történetet, de mellette Betsy Beers és Tom Verica executive producerekként tevékenykednek.

Sok néző nem ismerte Charlotte királynő történetét, mielőtt a Bridgerton megismertette volna őt a világgal és nagyon örülök, hogy ez az új sorozat bővíti a történetét és a Bridgerton világát. Shonda és a csapata átgondoltan építi ki a Bridgerton-univerzumot, hogy a rajongók számára továbbra is ugyanazt a minőséget és stílust nyújthassák, amit szeretnek. Azzal pedig, hogy már most megtervezzük és előkészítjük az összes következő évadot, reméljük, hogy tudjuk tartani a tempót, amely még a legelszántabb nézőket is teljesen kielégíti. – Bela Bajaria a Netflix vezetője.

Azzal, hogy Brownell lett a harmadik és negyedik évad showrunnere, Rhimes pedig maga vállalta el a Charlotte királynő spinoff megírását, így a Shondaland teljes mértékben tudja bővíteni a Bridgerton univerzumot. Brownell a 3. és 4. évad elkészítésére koncentrál, míg Van Dusen a 2. évad forgatását ás utómunkálatait felügyeli, amelyben Anthony Bridgerton áll a középpontban.

Ahogy tovább bővítjük a Bridgerton világát, így lehetőség nyílik arra, hogy a Shondalandben egy részt szenteljünk a Bridgerton univerzumnak. Több, mint egy évtizede dolgozunk együtt Jess Brownellel és régóta szerettük volna megtalálni a megfelelő projektet, amit a kezébe adhatunk. Amikor eljött a stafétabot átadásának ideje, tudtam, hogy ez az egyedi hang létfontosságú a sorozat jövőjének szempontjából. – Shonda Rhimes.

Betsy Beers, a Shondaland munkatársa ezt fűzte még hozzá:

Chris egész karrierje során a Shondaland tagja volt, én és Shonda is nagyon büszkék vagyunk mindarra, amivel hozzájárult ahhoz, hogy ezt a sorozatot a rajongók számára megalkossuk.

Mivel jelenleg a Shondaland a negyedik évadig tervezi, egyelőre még nincs szó arról, hogy több évadra rendelték volna be a sorozatot, így az még nem tisztázott, hogy Chris Van Dusen visszatérhet-e a sorozathoz valamilyen minőségben, ha a Quinn tervét követik, akkor 8. évadot írnak, mivel a sorozat is nyolc kötetes, amelyek mindegyike egy-egy Bridgerton testvére koncentrál. Az eredeti szerződése a Netflixszel (a Shondalandden keresztül) ebben a hónapban jár le. A stúdiók és más streamingszolgáltatók részéről is nagy volt az érdeklődés iránta, így valószínűleg a Bridgerton 2. évadának befejezése után fognak erre visszatérni.

A Bridgertonnal azt tűztem ki célul, hogy olyan korabeli sorozatot készítek el, amilyet mindig is szerettem volna. Sosem gondoltam, hogy a világ többi része is ennyire szeretné látni. Nagyon büszke vagyok erre a figyelemre méltó szereplőgárdára és elképesztő stábra, hálás vagyok a Shondaland kitartó támogatásáért, akikkel 17 éve dolgozok együtt. A Shondaland az a hely, ahol megtanultam hogyan kell sorozatot készíteni, hihetetlenül összetett karaktereket alkotni és történeteket elmesélni. És bár ez egy hihetetlen utazás volt, máris új történetek előtt állok, amelyeket el kell mesélnem. Ennek érdekében továbbra is én leszek a showrunner – a Bridgerton második évadának írója és producere, de alig várom, hogy Jess folytassa ezt a varázslatot a harmadik és negyedik évadban. Szeretnék köszönetet mondani Julia Quinn-nek és a szenvedélyes rajongóinak is, amiért elfogadták az elképzeléseimet, hogy ezeket a szeretett könyveket a képernyőre vigyem. Találkozunk a Grovenor Squaren! – Chris Van Dusen.

Brownell már 13 éve veterán író-producer a Shondalandnél, aki több Shondalandes sorozaton dolgozott, köztük a Bridgerton 1. és 2. évadán, valamint az Inventing Anna sorozaton is.

Hihetetlenül kifizetődő volt Shonda, Betsy, és Chris Van Dusen mellett dolgozni a Bridgerton első két évadán. És most, hogy ezeket a szeretett karaktereket rám bízták, alig várom, hogy a következő két évadhoz is hozzáadjam az egyedi látásmódomat. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy otthonra leltem a Shondalandnél, és hogy Shonda és Betsy támogatnak, miközben továbblépek ebbe az új fejezetbe az életemben. – Jess Brownell.

0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Szólj hozzá a bejegyzéshez