Kezdőlap 2. évad Bridgerton 2. évad – Chris Van Dusen interjúban mesél a forgatásról

Bridgerton 2. évad – Chris Van Dusen interjúban mesél a forgatásról

Írta: dee

A héten megjelent két interjú a The Hollywood Reporter oldalán és az Entertaintment Weekly youtube oldalán, amikben Chris Van Dusen, a Bridgerton showrunnere beszél a második évadról, hogy miképp zajlik a forgatás és, hogy a könyvből meg fog-e jelenni az ikonikus Pall Mall játék jelenet is:

Nem akarok még jobban rátenni a feszültségre, de hogyan kezeled az első évad folytatásának a terhét?

Chris Van Dusen: A második évadot már megírtuk és most épp a forgatás közepén tartunk. A Covid miatt szünetet kellett tartanunk, de most már visszatértünk és jól haladunk. Az első évad teljes forgatási ideje alatt az Egyesül Királyságban voltam a családommal. Mivel (az utómunka) most Los Angelesben fog zajlani, visszahoztam ide a családomat és így ingázom Los Angeles és az Egyesült Királyság között. Egy kicsit más, mint az első évadban, most, hogy ez már világméreteket öltött. Sokkal több szem figyel és sokkal többen fogják elemezni, de mindig is mondtam, hogy ez a sorozat egy egészséges feszültséggel jár. Mivel ezt egy nyolc érdekes romantikus regény ihlette, amelynek már szenvedélyes rajongótábora van, így a feszültség vele jár.

A forrásanyag megléte, úgy gondolom, enyhíti azért ezt a nyomást, vagyis egy részét, mert legalább van valami, amit használhatunk mintának.

CVD: Ez igaz. Ennél az adaptációnál kicsit nagyobb szabadságot engettünk meg. Azt mondhatjuk, hogy a könyvek inspiráltak minket, de nem azt követjük szóról-szóra. Tudjuk, hogy vannak olyan karaktereink, akik újak és eredetiek a sorozatban, akik nem szerepelnek a könyvekben, és más témákat és szerelmi szálakat fedezhetünk fel általuk. Mindig is azt akartam, hogy a sorozat egy világról, egy társadalomról szóljon – szemben ezzel az egy családdal a 19. századi régenskori Londonban.

A műfaj szempontjából volt valami különösen erős inspirációs pont?

CVD: Mindig is szerettem az ezekben a korszakokban játszódó műfajokat. Ott van a BBC által kiadott 1995-ös Büszkeség és Balítélet adaptációja Colin Firth-tel a főszerepben, ahogy a tóból kilép a fehér ingében. Emlékszem, hogy rengetegszer megnéztem és ez inspirált a sorozat kidolgozására. Ha megnézzük ezeket a korabeli darabokat, gyakran kicsit hagyományosabbnak és konzervatívabbnak tartják őket. Mindig is szerettem volna egy olyan korabeli darabot látni, ami kicsit tovább megy, ami feszegeti a határokat és megkérdőjelezi azt az elképzelést/elgondolást, hogy milyen is lehet egy korabeli darab. Szóval nem akartuk, hogy a Bridgerton csak egy bizonyos dobozban létezzen. Mindent amit szeretnek az emberek a korabeli darabokban fel akartuk frissíteni és kiszámíthatatlanná tenni.

A színes szereposztás, tekintettel a korszakra, ez nyilván igazán forradalmi már. De egy érdekes újdonság is van a kezünkben, hiszen egy nyíltan meleg színész, Jonathan Bailey játssza a második évad szerelmi szál főszereplőjét. Erről volt bármilyen nagyobb megbeszélés?

CVD: Ez csak így történt. Johnny eljött a szerep felolvasására és teljesen beleszerettem. Úgy gondoltam, hogy ő a tökéletes Anthony Bridgerton és igazából így jött létre ez a szereposztás. Nem beszéltünk semmi másról, egyszerűen csak tökéletes volt a szerepre.

Mi volt a legjobb tanács, amit Shonda Rhimestől kaptál?

CVD: Tizenhét éve dolgozom Shondalanddel. Itt nőttem fel és a legtöbb sorozatában részt vettem. Az egyik dolog, amit mindig mondogatott nekem, hogy gondolj a lehető legrosszabb helyzetre, amibe a karaktered belekerülhet és – keverd is bele őket. Ne félj megtenni ezeket. Szó szerint gondolj a legrosszabb forgatókönyvre. Írj még hozzá és találd ki, hogyan tudod kihozni a karaktert ebből a helyzetből. Ez az, ami mindig is a fejemben van, amikor történeteket írok.

Ha egy másik showrunner vagy filmkészítő felhívna téged, hogy ajánld Regé-Jean Paget, miképp jellemeznéd őt?

CVD: Igazán nagy megtiszteltetés volt Regével dolgozni. Hihetetlen volt. Rengeteget beszélgettünk Simonról és a történetéről az elején és a folyamat során is. Tényleg benne volt ebben a munkában. És emellett annyira elbűvölő. Most pedig folytatja a világ körül az utazását, valami igazán csodálatos módon, szóval nagyon örülök neki. Remélem lesz szerencsém, hogy újra dolgozzak vele.

Ebben az interjúban említi Chris Van Dusen, hogy a “A vikomt, aki engem szeretett” könyvből belekerül a második évadba az egyik ikonikus jelenet,  az amikor a Bridgerton vidéki családi birtokán Pall Mall játékot játszanak.

0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Szólj hozzá a bejegyzéshez